Haritadaki kabukları seçerek orayla ilgili yazıya rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Taylanda Gireceklerin dikkatine!!!

Posted By: cowabunga - 10:30

Share

& Comment













Youtube, instagram, facebook , kalacak yer ara, yiyecek yemek bul derken blog yazılarına çok çok  uzun zamandır ara verdim. 

Beş Parasız Dünya Turunda 300 günü çoktan geçtim. 
Elimden geldiğince, internetim, dinlenik vücudum ve vaktim oldukça, youtube kanalımı, instagram ve facebook sayfamı canlı tutmaya ve sizleri bu Dünya Turundan haberdar etmeye çalışıyorum.
Ancak hem beş parasız seyahat etmeye çalışarak, hem de sosyal medyayı canlı tutmak oldukça zor olabiliyor.
Tabiki bu kadar hengamede bir yandan da, her gün farklı, birbirinden ilginç ve günler haftalar dolu dolu sıkıştırılmış gibi, her bir günde bir sürü macera ya da yeni olaylar yaşıyorum.

Ama şimdilik sizi şu ayrıntı için uyaracağım;
Şu anda Taylanddayım, bu Tayland'a 2. girişimiz. Ve Tayland yetkililileri (her ne kadar ilk girişimizde zorluk çıkartmaya çalışıp ıncık cıncık sorular sorduysalar da (Padang Besar Kapısında), bu seferki girişimizde (Bukit Kayu Hitam Kapısı) çok soru sormayıp sadece şu önemli uyarıyı yaptılar;
 Vizesiz geçiş ülkelerinden gelen ziyaretçiler yılda sadece iki kez karadan geçebiliyor/muş. ''Üçüncü bir kere daha taylanda karadan girmeye kalkarsanız alınmazsınız. Karadan girmek isterseniz bunu için önceden vizeye başvurup vize almanız gerekmekte!
Fakat uçakla gelirseniz hiçbir problem yok!'' diyorlar.
Kara sınırı geçişleri konusunda Singapur da çok hassastı.
Hayatımda ilk defa güvenlik kontrolünden sonra görüşme esnasında, ülkeye geçmeden (damga basılmadan) beni güvenlik eşliğinde üst katlarda farklı bir sorgulama birimine soktular (hani şu insanların eline numara tutuşturup arka fonda boy çizgilerinin olduğu fişleme odasının olduğu yerlerden).
Söylediklerine göre sistem rastgele seçip insanları sorgulamaya alıyormuş (!). (Şansını deneyen sistem var (!) ) Tabi daha tecrübeli olan içeride sırada beraber beklediğimiz, bazısı endişeli bazısı sıkılgan kişilerden duyduğuma göre karadan ilk defa geçişde bunu yapıyorlarmış.
Sorulan sorularsa, neden geldin, ne kadar kalacaksın, gideceksin değil mi, sen çok yakışıklısın fazla kalma, paran var mı, kaç paran var, o bitince kredi kartı kullanıcaksın değil mi? gibi sorullar...
Singapur sonrası Endonezyadan Malezya'ya döndüğümüzde de şöyle bir konuşma geçti;
-Daha önce yakın zamanda 2 kere daha giriş yapıp birer ay kalmışsınız!
-Evet
-Bu sefer ne kadar kalmayı planlıyorsunuz
-Bu sefer bir hafta civarı, direk Tayland'a geçmeyi düşünüyorum
-İnşallah bu sefer bir hafta olur, yoksa öbür gelişinizde sorun yaşayabilirsiniz
gibi içinin boş olduğunu zannettiğim uyarılarda bulundular. (Boş olduğunu düşünme sebebim aynı şartlardaki Deniz'e ve Annem'e birşey dememeleri!)

Yani kısacası buralara gelecek ve çoklu giriş çıkış yapacaksanız böyle sorgulamalar, uygulamalar ve uyarılarla karşılaşabilirsiniz!
Her sınır geçişinizde yanınızdan kalacak yer rezervasyon çıktısını ve mümkünse ülkeden ayrılma uçak rezervasyonunuzu almayı unutmayınız. Vizesiz bile olsa (Tayland da gördüğümüz üzere) canı sıkılıan ülke trip atabiliyor.
Zaten Tüm ama Tüm dünyanın bir şekilde gözünün üzerimizde olduğu bir dönemdeyiz malum...
Umarım az da olsa bilgi verebilmişimdir.
Beş Parasız Dünya Turumu Youtube Kanalımdan çok daha yakından takip edebilir, instagram dan ve facebooktan da yakından takip edebilirsiniz.
Hepinizi yaşadığım bu hayatta kalma ve gezip dünyayı turlama macerama ortak olmaya bekliyorum!

Az da olsa Tayland dan bağzı kareler;
(daha çok çok çok yerler var ama zamanla paylaşacağım)
Tiger Cave Temple 'dan


Tiger Cave Temple In arkasından içeri
 giren ormanlık ve mağralı bölge
Su üzerine inşa edilmiş müslüman köyü.





Farklı bir yerde su üzerinde cami




NASIL BİR DÜNYA TURU BU? 




 Parasız Dünya Turuna Hazırlık Aşamaları








© cowabunga

Bu sitede tarafımızca üretilen her türlü görsel, işitsel ve tüm veriler 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği Telif Hakkına tabidir. Bu veriler/ürünlerin kullanım şartları için buraya tıklayınız
.

0 yorum :

Yorum Gönder

Yorumlarınızla yanımızda olduğunuz için teşekkürler.
Yorumunuz en kısa zamanda kötü içeriğe karşı denetlenip yayınlanacaktır.

Copyright © 2015 Beş Parasız Dünya Turu!

Designed by Templatezy